HAKEMISTO

Monikulttuurinen perhekeskus

Linkki Monikulttuurinen perhekeskus sivuille

Monikulttuurinen perhekeskus tarjoaa perhetukipalveluita ensisijaisesti venäjänkielisille ja kaksikielisille (suomi-venäjä) lapsiperheille. Toimintamme tavoitteena edistää monikulttuuristen lapsiperheiden hyvinvointia ja tukea kotoutumista. Venäjänkielinen moniammatillinen henkilökuntamme auttaa lasten kasvatukseen ja kehitykseen sekä perhe-elämään liittyvissä pulmatilanteissa. Työskentely perustuu yksilölliseen tuen tarpeen arviointiin ja yhteistyöhön perheen arkeen kuuluvan verkoston sekä tarvittaessa myös muiden läheisten kanssa.

Monikulttuurisen perhekeskuksen palveluita ovat:

varhaisen tuen palvelut, perheterapiapalvelut, psykoterapia

Varhaisen tuen palvelut on tarkoitettu perheiden avuksi heidän arjessaan ja esimerkiksi lapsen koulunkäynnin tueksi. Varhaisen tuen palvelut ovat maksuttomia helsinkiläisille monikulttuurisille lapsiperheille. Muiden kuntien asukkaille palvelut ovat maksullisia.

Varhaisen tuen palveluita ovat:

yksilö- ja perhetapaamiset, perhetyö asiakkaitten kotona (myös lastensuojelun asiakkaana oleville perheille), äiti – lapsi – kerho, perhekahvila, tukihenkilötoiminta, kesätukiohjelma, erilaiset perhetapahtumat

Perheterapeuttisia palveluja (yksilöterapia ja vanhempien ryhmäterapia) voidaan käyttää esimerkiksi perheen lastensuojeluprosessien tukena. Palvelutarve arvioidaan ja käytettävät palvelut sovitaan yhteisesti perheen ja lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa. Perheterapiapalvelut ovat maksullisia. Palvelujen tilaajana ja maksajana on kunnan lastensuojelu.

Monikulttuurinen perhekeskus tarjoaa myös venäjänkielisiä psykoterapiapalveluita (psykoterapeutti Ella Lazareva): ratkaisukeskeinen pitkäkestoinen yksilöterapia, pari- ja/tai perheterapia pitkäkestoisena

Yhteystiedot: Mustankivenraitti 7, 00980 Helsinki (Vuosaari)
Perhekeskuksen johtaja, psykoterapeutti Ella Lazareva puh. 050 378 2461

Puhelin/ajanvaraus (09) 694 5776

Monikulttuurinen perhekeskus on osa Yhteiset Lapsemme ry:n toimintaa. Se on perustettu vuonna 2003 Raha-automaattiyhdistyksen ja Helsingin kaupungin tuella.

 

Osoite

  • Mustankivenraitti 7
  • 00980
  • Helsinki

Viimeksi muokattu

25.06.14