HAKEMISTO

Palveluoperaatio Saapas

Palveluoperaatio Saapas on kirkon nuoriso- ja erityisnuorisotyön muoto, jota toteutetaan etsivän työn menetelmin kadulla ja tapahtumissa. Tavoitteena on kohdata myös niitä, jotka viettävät aikaansa muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä. Saappaan vapaaehtoiset ja työntekijät toimivat keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana.

Erityisnuorisotyö Snellun Saapas liikkuu viikonloppuisin ja eri tapahtumissa Helsingin keskustassa ja lähiöissä. Heidät tunnistat Saapas-logosta joka näkyy bussissa ja työntekijöiden pukeutumisessa.

Saappaan toiminta ei perustu pakkokeinoihin, vaan keskusteluun. Saapaslaiset ovat olemassa sinua varten ja heidän hihaansa voit tarttua milloin vain.

Palveluoperaatio Saappaan toimintakokonaisuus muodostuu säännöllisestä yöpäivystyksestä, festivaalitoiminnasta sekä uudesta Netti-Saapas toiminnasta (Suomi24). Toimintaa ohjaa seurakunnan nimeämä henkilö tai henkilöt. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Nuorten Keskus ry. Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö. Saapas-ryhmän toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamukseen, avoimuuteen, jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin.

Meidät saat kiinni saapaskännystä p. 050-551 4446. Vastaamme aina päivystyksen aikana ja muina aikoina satunnaisesti. Soitamme takaisin, jos jätät viestin. Saappaan työntekijöihin saat yhteyden myös Snellun Facebook-sivujen kautta.

 

 

 

Viimeksi muokattu

04.04.16