HAKEMISTO

Partio

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis?” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partio on kansainvälistä, poliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa.

Partio sai alkunsa Englannissa Brownsean saarella vuonna 1907, jonne lordi Robert "B-P" Baden-Powell järjesti leirin 22 pojalle. Pojat tulivat eri yhteiskuntaluokista ja mukaan heidät sai B-P:n vilpitön usko siihen, että vastuuta saadessaan pojat voisivat kantaa huolen itsestään ja muista. 
 
Lordin kokeilu onnistui yli odotusten ja tänä päivänä maailmassa on 38 miljoonaa partiolaista. Elämykset luonnossa, tasa-arvo ja luottamus nuorten kykyihin ovat olleet partiossa keskeisiä alusta asti. Partiotoiminnan päämääränä on rakentaa parempaa yhteiskuntaa kasvattamalla nuorista tasapainoisia, vastuuntuntoisia, aktiivisia ja itsenäisiä yksilöitä.
 
Päivittäisessä toiminnassa korostuvat onnistumisen ilo ja yhteiset elämykset, jotka kasvattavat luottamusta omiin kykyihin. Partio opettaa arjen taitoja, ryhmässä toimimista ja toimeen tarttumista. Asiat opitaan yhdessä tekemällä. Partiossa jokainen kuuluu ryhmään ja kasvaa kantamaan oman vastuunsa.
Partioharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Lapsille ja nuorille partio tarjoaa monipuolisen ja edullisen harrastuksen lähellä kotia: paikallisjärjestöjä eli partiolippukuntia löytyy lähes jokaisesta pääkaupunkiseudun kaupunginosasta. Aikuisille partio on mahtava vapaaehtoistoiminnan muoto, jonka avulla voi oppia ja kehittää itseään ihmisenä sekä johtajana. Aikuinen on toiminnassa mukana ja samalla vaikuttamassa lasten ja nuorten kasvuun.

Partio on monipuolinen ja tasa-arvoinen kasvatusjärjestö

Partio on ennen kaikkea kasvatusjärjestö, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua. Partiossa opitaan taitoja, tietoja, asenteita ja arvoja jotka auttavat elämään kokonaista ja täysipainoista elämää. 

Partiokasvatuksen päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen, joka toimii aktiivisesti ja vastuuntuntoisesti suhteessa omaan itseensä, toisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Partiomenetelmän työkaluina ovat mm. tekemällä oppiminen, toiminta luonnossa, nousujohteisuus ja aikuinen tuki - resepti, joka on toiminut upeasti yli sata vuotta!

Ota yhteyttä

  • (09) 8865 1200
  • Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Viimeksi muokattu

23.03.16